Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 3

Ingredientai:

  • Kiauliena, 500 gramų
  • Prieskoniai, 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 200 gramų
  • Apelsinai, 1 vienetas
  • Sojos padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Medus, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrina, (nedidelė), 1 vienetas
  • Ryžiai, 3 pakeliai
  • Morka, 1 vienetas
  • Daržovės, mėgstamos (arba salotos), 500 gramų

Gaminimo eiga:

  1. Mėsytę supjaustome smulkesniais gabaliukais, įtriname mėgstamais prieskoniais, palaikome bent 30min.

  2. Apelsino ir citrinos žieveles nutarkuojame, išspaudžiame sultis. Įmaišome soją ir medų. Gautą padažą pilsime ant kiaulienos baigiant kept.

  3. Mėsą išvoliojame krakmole, dedame į gerai įkaitintą keptuvę, aliejus turi apsemti visą keptuvės dugną. Vartant iškepame mėsą apskrudindami ją. Tada nupilame aliejaus perteklių, ant mėsos pilame padažą ir jame pakepame apie 5min. pavartant, kad visi gabaliukai įsigertų padažo.

  4. Garnyrui pasiruoškite ryžius. Apvirtus pakepinkite su morkom.

    Viską patiekti galime su konservuotais pomidorais ir marinuotais agurkais ar tiesiog su mėgstamomis salotomis.

    Skanaus.

   

Facebook komentarai