Kiaušinienė su batonu receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Pienas, 2 stiklinės
  • Poras, 50 gramų
  • Česnakas, 4 skiltelės
  • Kiauliena, kumpis, rūkytas, su lašinukais, kubeliai, 100 gramų
  • Batonas, riekės, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Sūris, sutarkuotas, fermentinis, 100 gramų
  • Pomidorai, 1 vienetas
  • Paprika, 1 vienetas

Gaminimo eiga:

Batoną išmirkyti stiklinėje pieno. Porą supjaustyti griežinėliais ir truputėlį patroškinti sūdytame vandenyje. Kai suminkštės, supilti į sietelį ir nuvarvinti vandenį. Kiaušinius išplakti su likusia stikline pieno. Sutrintą česnaką pakepinti keptuvėje kartu su kumpio kubeliais. Į išteptą aliejumi formą sluoksniuoti viską taip: dugną pakloti išmirkusiu batonu, sudėti porus, pakepintą mėsytę, ant viršaus supilti plaktus kiaušinius. Viską pašauti į 180-200 laipsnių orkaitę ir kepti apie 15 min. Tada ant kepinio dedame griežinėliais pjaustytą pomidorą ir riekelėmis supjaustytą papriką. Apibarstome sūrio tarkėmis ir dar pašauname į orkaitę penkioms minutėms.
Prieskonių dėkite kiek kam patinka, bet atsargiai, nes kiaulienos kumpiukas bei česnakas jau ir taip duos sūrumo!

   

Facebook komentarai