Lietinių tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.
  • Porcijų skaičius: 6

Kremui:

  • Cukrus, 50 gramų
  • Jogurtas, 150 gramų
  • Grietinėlė 35 %, riebi, 250 gramų
  • Želatina, 15 gramų

Papuošimui:

  • Vaisiai, ar uogos

Biskvitui:

  • Miltai, 160 gramų
  • Pienas, 400 mililitrų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Sviestas, 10 gramų
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai

Gaminimo eiga:

  1. Želatiną išbrinkinkite pusėje stiklinės vandens. Kaitinkite garų vonelėje, kol želatina ištirps. Atvėsinkite.

  2. Į dubenį supilkite jogurtą, grietinėlę, cukrų, ištirpintą želatiną ir viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Masę padėkite į šaldytuvą, kol iškepsite lietinius.

  3. Į miltus, plakant, supilkite pieną, sudėkite druską, cukrų, išplaktą kiaušinį, viską gerai išmaišykite ir kepkite lietinius keptuvėje su trupučiu sviesto.

  4. Lietinius pertepkite kremu. Taip pat aptepkite viršų ir puoškite vaisiais ar uogomis.

   

Facebook komentarai