Mandarininis-kokosinis tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 8

Tešlai:

  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Miltai, 80 gramų
  • Cukrus, 80 gramų
  • Kakavos milteliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis

Kremui:

  • Mandarinų sultys, šviežių, 500 mililitrų
  • Varškė, arba kreminės varškės, maskarponės, rikotos, 200 gramų
  • grietinėlė 35% , 200 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Vanduo, šaltas, 60 mililitrų
  • Želatina, 20 gramų
  • Kokoso drožlės, 4 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

  1. Ruošiame biskvitą: kiaušinius su cukrumi mikseriu plakame apie 7 - 10 minučių, kol masė padvigubėja. Sumaišome miltus, kepimo miltelius, kavavą, ir šaukštu atsargiai įmaišome į išplaktus kiaušinius. Pilame į kepimo formą.

  2. Kepame 180°C orkaitėje apie 30 minučių. Nupjauname viršuje esančią plutelę.

  3. Ruošiame kremą: želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į mandarinų sultis beriame cukrų ir puode pakaitiname, kol cukrus ištirps. Atvėsiname. Grietinėlę išplakame iki standumo, sumaišome su varške (jei naudosite paprastą, pertrinkite per sietelį), 350 ml. mandarinų sulčių (150 ml. paliekame biskvito sulaistymui) ir kokoso drožlėmis. Ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame ją į kremo masę. Išplakame viską mikseriu.

  4. Surenkame tortą: kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba maistine plėvele (kad skysta kremo masė neišbėgtų pro formos apačią). Dedame biskvitą, sulaistome jį 150 ml. mandarinų sulčių, supilame kremo masę ir statome į šaldytuvą sustingti. Geriausiai palikti per naktį. Sustingusį tortą galima papuošti tarkuotomis mandarino žievelėmis, šokoladu, pabarstukais ar kt. Skanaus :)

   

Facebook komentarai