Mano Napaleonas receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 12

Ingredientai:

  • Sviestas, 400 gramų
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 6 vienetai
  • Sviestas, 400 gramų
  • Cukrus, 2 stiklinės
  • Miltai, 8 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Pienas, 1 litras
  • Romas, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą burokine tarka sutarkuojame į miltus, supilame pieną ir lengvai išmaišome tešlą. 2 val. ją laikome šaltai.
    Iš atšaldytos tešlos kočiojame 3-4 mm storio lakštus ir apipjauname kraštus, suteikdami jiems norimą formą. 3/4 tešlos sunaudojame dideliams trikampiams, o 1/4 - mažiems. Lakštus subadome šakute ir iškepame 150°-170°C temperatūroje.

  2. Kremui puode užverdame pieną, cukrų ir 200 g sviesto. Kaitindami ant mažos ugnies ir nuolat maišydami suberiame miltus.
    Į praaušusį kremą įmaišome likusį sviestą, po vieną kiaušinį, suberiame vanilės cukrų ir supilame romą.
    Kremu pertepame iškeptus lakštus, aptepame viršų ir šonus.
    Tortą apibarstome trupiniais.

    Skanaus

   

Facebook komentarai