Maskarponės tortas su vyšniomis receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Ingredientai:

  • Sausainiai, 200 gramų
  • Sviestas, 250 gramų
  • Cukrus
  • Vyšnios, šaldytos ar šviežios, 150 gramų
  • Mascarpone sūris, 500 gramų
  • Grietinėlė 35 %, plakta, 100 gramų

Gaminimo eiga:

  1. Pado gaminimas.
    Suberkite 2 pakus sausainių į didelį dubenį ir juos sugrūskite. Tada ištirpinkite sviestą ir supilkite ant sausainių. Gerai išmaišykite ir supilkite i torto formą.

  2. Kremo gaminimas.

    Supilkite grietinėlę, mascarponės sūrį ir gerai išmaišykite. Tada įdėkite cukraus (pagal skonį) ir dar kartą išmaišykite. Įdarą supilkite i torto formą ant sustingusio pagrindo.

  3. Viršutinio sluoksnio gamyba.

    Atšaldytas vyšnias (jei turite šaldytų) išmaišykite su cukrumi ir supilkite ant jau sustingusio torto įdaro.

    Galima dar ant viršaus užpilti plona sluoksnį želė, bet nebūtina. :)

   

Facebook komentarai