Medaus tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 10

Tešlai:

  • Kvietiniai miltai, 3 stiklinės
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, Ilzenbergo dvaro ūkis, 4 vienetai
  • Sviestas, 100 gramų
  • Medus, Ilzenbergo dvaro ūkis, 5 valgomieji šaukštai
  • Cinamonas, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis

Kremui:

  • Grietinėlė 36%, 800 mililitrų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 2 valgomieji šaukštai

Papuošimui:

  • Juodasis šokoladas, 50 gramų
  • Putino uogos, 1 sauja

Gaminimo eiga:

  1. Garų vonelėje lėtai maišau kiaušinius, medų, sviestą, cukrų, sodą, nugesintą sultimis. Kai viskas ištirpsta, masė puri, šilta ir vientisa, nuimu nuo garų, dedu miltus ir minkau tešlą. Kočioju norimo dydžio blynus.

  2. Kepu 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje iki pagelsta. Prieš tepant lakštus sulaistau vandeniu.

  3. Želatiną brinkinu 200 ml vandens ir ištirpinu garų vonelėje. Kremui grietinėlę plaku su pudra iki purumo, pilu tirpintą želatiną. Kremu pertepu iškepusius lakštus.

  4. Puošiu tarkuotu šokoladu ir putino uogomis.

   

Facebook komentarai