Medaus tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukrus, 150 gramų
  • Medus, 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, 200 gramų

Gaminimo eiga:

Į ant silpnos ugnies puodą sudėkite sviestą, medų, kiaušinius, cukrų ir maišykite apie 10 min. Ugnis turi būti labai silpna, kad gauta masė neprikeptų. Supilkite kepimo miltelius ir išmaišykite, pakaitinkite dar minutę. Supilkite miltus, gerai išmaišykite. Kai masė atšals, padalinkite ją į 7 dalis lakštams. šešias tortui, septintą, mažesnę trupiniams.
Gautas dalis iškočiokite ir neaštriu šlapiu peiliu "papjaustykite" įvairiomis kryptimis, bet neperpjaukite. Lakštus iškepkite orkaitėje, bet neperkepkite.

Pasigaminkite kremą iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros, pusės šaukšto citrinos sulčių.

Lakštus tepkite gautu kremu ir dėkite vienas ant kito. Po to ištepkite ir šonus. Septintą lakštą sutrinkite ir juo apibarstykite tortą gautais džiūvesėliais. Papuoškite vynuogėmis, ar kitomis uogomis, grietinėlės gėlytėmis ar kitais Jums patinkančiais priedais.

   

Facebook komentarai