Mėgstamiausias pyragas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 20

Ingredientai:

  • Miltai, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Cukrus, 300 gramų
  • Vanilė, 10 gramų
  • Soda, 5 gramai
  • Grietinėlė 35 %, 450 gramų
  • Obuoliai, 1 kilogramas
  • Cukraus pudra, 100 gramų

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius su cukrumi išplakti elektriniu plaktuvu (plakti apie 7 min.), kad masė padvigubėtų. Sudėti vanilinį cukrų, pamaišyti. Sodą nugesinti trupučiu acto, supilti į masę ir maišyt apie minutę laiko. Miltus persijoti ir įmaišyt į masę su šaukštu. Orkaitę įkaitint iki 200 ° C. Į skardą tiesti kepimo popierių, truputį patepti aliejumi. Krėst apie 5 šaukštus masės, ją paskleisti po visą skardą su šaukštu.Kepti apie 10 min.
    Iš normos išeina 2 dideli blynai, kuriuos reikia perpjauti pusiau ir atvėsinti.

  2. Kremui: obuolius nulupu, perpjauti į 4 dalis, išimti sėklas. Juos dėti į orkaitės skardą ir kepti, kol praskysta (apie 20 min. 200 ° C). Iškepusius pilti į dubenį,išplakti plaktuvu, atvėsinti. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir citrinos sultimis iki standumo. Sukrėsti trintus atvėsusius obuolius ir išmaišyti.

  3. Pyrago blynus apšlakstyti saldintu vandeniu arba arbata.

  4. Patogiausia pyragą tept atsegamoje skardoje,tada kremas neprateka ir šonai būna lygūs. Dėti blyną, kremą, vėl blyną, kremą...
    Galima įmaišyt uogų. Viršų aptepti kremu, dėti vaisių ir apipilti žele.

    Skaniausias po 24 val, kai įsigeria kremas.

   

Facebook komentarai