Meile alsuojantis tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 1

Ingredientai:

  • Miltai, 150 gramų
  • Sviestas, 125 gramai
  • Kiaušniai, 4 vienetai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 120 gramų
  • Druska
  • Sūris, maskarponės , 500 gramų
  • Grietinėlė 35 %, 400 gramų
  • Jogurtas, 200 gramų
  • Cukrus, 30 gramų
  • Želatina, 30 gramų
  • Braškės, 5 vienetai
  • Šokoladas, juodasis

Gaminimo eiga:

  1. Pirma kepama biskvitą:
    Kiaušinius išsukame su cukrumi ir sviestu.
    Supilame miltų ir kepimo miltelių mišinį, įberiame druską.
    Tešlą pilame į norimą kepimo formą ir kepame 180C temperatūroje 25-30 minutes.

  2. Kol kepa biskvitas ruošiame sūrio kremą:
    Maskarponės sūrį suplakame su cukrumi, grietinėle ir jogurtu.
    Želatiną užpilame 150 ml šilto, bet ne per karšto vandens.
    Išbrinkusią želatiną sumaišome su kremu.

  3. Ant iškepto biskvito pilame maskarponės kremą ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms, kad sustingtų.

  4. Sustingusį tortą puošiame sviestiniu kremu, šokolado drožlėmis, bei braškėmis.

   

Facebook komentarai