Mielinė širdelė receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 2

Ingredientai:

  • Pienas, 200 mililitrų
  • Miltai, 6 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Sviestas, 20 gramų
  • Sausos mielės, 5 gramai

Kepimui:

  • Aliejus

Patiekiant:

  • aviečių uogienė, 4 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išplaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į kiaušinių masę pilu pieną, dedu grietinę, sijoju miltus sumaišytus su sausomis mielėmis, pridedu minkšto sviesto. Tešlą gerai išmaišau, tešla gana tiršta, jei reikia pridedu miltų, palieku šiltai, kad pakiltų apie 1 valandą.

  2. Kepu su trupučiu aliejaus, ant nedidelės ugnies. Skanauju su uogiene.

   

Facebook komentarai