Mielinės tešlos blynai receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Pienas, 2 stiklinės
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Mielės, 20 gramų
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Cukrus
  • Aliejus

Gaminimo eiga:

Stiklinėje pieno išmaišomos mielės, įberiama truputį cukraus, žiupsnelis miltų ir palaikoma šiltai, kad pakiltų. Į pakilusią masę supilamas likęs pienas, suberiami visi miltai, sudedami kiaušinių tryniai, įberiama druskos. Viską gerai išmaišius, supilamas ištirpintas sviestas, sukrečiami išplakti baltymai ir dar kiek palaikoma, kad pakiltų. Blynai kepami keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tiekiami apšlakstyti tirpintu sviestu.

   

Facebook komentarai