Mieliniai riestainiukai receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 30 min.

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Pienas, 1,5 stiklinės
  • Mielės, 40 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Sviestas, 50 gramų
  • Druska, 15 gramų
  • Cukraus pudra, 2 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpintas sviestas, druska, miltai, įmušami kiaušiniai.

Tešla gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų.
Jei tešla per skysta, įdedame dar šiek tiek miltų ir išminkome, paliekame, kad pakiltų.

Iš pakilusios tešlos formuojame riestainiukus.

Pakilę riestainiai metami į verdantį ir pasūdytą vandenį. Verda, kol iškyla.

Išgriebti riestainiukai pabarstomi cukraus pudra, apdžiovinami ir kepami orkaitėje apie 15-20 min.

   

Facebook komentarai