Mielinis kringelis receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 45 min.
  • Porcijų skaičius: 8

Ingredientai:

  • Miltai, SPELTA, 300 gramų
  • Sausos mielės, 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pienas, 125 mililitrai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas

Įdarui:

  • Sviestas, 50 gramų
  • Cinamonas, 4 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai

Gaminimo eiga:

  1. Mieles sumaišyti su 1 v.š. cukraus, ir 2 v.š. šilto pieno. Palaukti kol suputos.
    Miltus persijoti į dubenį, mieles supilti į vidurį, mušti kiaušinį, pilti pieną ir maišyti.
    Supilti aliejų.
    Minkyti, kol tešla nelips prie rankų.
    Uždengti ir leisti pakilti.

  2. Kai tešla pakyla, reikia iškočioti stačiakampį.

  3. Minkštą sviestą sumaišyti su 4 v.š. cukraus ir cinamono.
    Šiuo įdarų aptepti tešlą.
    Tešlą susukti ir perpjauti išilgai.
    Susukti ir kepti apie 30 - 35 minutes, kol viršus ir apačia taps auksinės spalvos.
    Skanaus!

   

Facebook komentarai