Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 8

Ingredientai:

  • Kiaušiniai, 9 vienetai

Kremui:

  • Cukrus, kremui, 8 valgomieji šaukštai
  • Miltai, kremui, 4,5 valgomojo šaukšto
  • Vanilinis cukrus, kremui, 1,5 valgomojo šaukšto
  • Pienas, kremui, 340 mililitrų
  • Sviestas, kremui, 160 gramų

Papuošimui:

  • Riešutai, 1 saujelė
  • Saldainiai, karameliniai, 3 vienetai

Pagrindui:

  • Cukrus, 2,5 valgomojo šaukšto
  • Miltai, 0,5 valgomojo šaukšto
  • Riešutai, malti, 50 gramų

Gaminimo eiga:

  1. Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.

  2. Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.

  3. Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.

  4. Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
    Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.

   

Facebook komentarai