Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
  • Porcijų skaičius: 12

Ingredientai:

  • Sviestas, 200 gramų
  • Kondensuotas pienas, 1 skardinė
  • Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Tešla, sluoksniuota, 1 pakelis

Gaminimo eiga:

  1. Kiekvieną tešlos gabalėlį perpjauname pusiau, iškočiojame labai plonai. Kiekvieną lakštą subadome šakute, kad labai nesipūstų.

  2. Kepame iki 200°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 6 - 8 min, kiekvieną atskirai.

  3. Kol kepa, išsukame sviestą su vaniliniu cukrumi ir į jį supilame indelį sutirštinto pieno. Masę išsukame iki vientisos masės.

  4. Į torto formą įdedame maistinę plėvelę, tada sluoksniuojame lakštus su kremu. Kadangi jis trapus, tai gražiai susiformuos formoje ir nereikės apipjauti kraštų. Sutepus įdėti į šaldytuvą bent parai.

   

Facebook komentarai