Nekeptas varškės tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 10

Ingredientai:

  • Sausainiai, 250 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Varškė, 600 gramų
  • Želatina, 30 gramų
  • Grietinėlė 35 %, 200 mililitrų
  • Cukrus, 150 gramų
  • Kokoso drožlės, 100 gramų
  • Bananai, 3 vienetai
  • Vanduo, 100 mililitrų

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpinti.
    Sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, sumaišyti su sviestu.
    Sausainių masę dėti į formos, nuimamais kraštais, dugną, prispausti ir palikti šaltai.

  2. Želatiną kelias minutes palikti brinkti vėsiame vandenyje.
    Išbrinkus, indelį šildyti, kol želatina ištirps.

  3. Varškę sutrinti, kad nebūtų gumuliukų.
    Į varškę dėti cukrų, kokoso drožles, pilti tirpintą želatiną ir grietinėlę.
    Kruopščiai išmaišyti.

  4. Ant sausainių pagrindo dėti pusę varškės masės, išdėlioti griežinėliais pjaustytus bananus ir sudėti likusią varškę.
    Kruopščiai išlyginti paviršių paspaudžiant.
    Prieš patiekiant tortą bent porą valandų palikti šaltai.

   

Facebook komentarai