Nekeptas varškės tortas receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 1 val.
  • Porcijų skaičius: 12

Ingredientai:

  • Sausainiai, SELGA, 300 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Varškė, kreminė, 500 gramų
  • Cukrus, 0,5 stiklinės
  • Želė, 1 pakelis
  • Želatina, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Uogos, mėgstamos

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius (gali būti ir Gaidelis) sutrupinti, sumalti ar sutrinti ir užpilti išlydytų sviestu. Viską gerai išmaišyti ir iškloti kepimo formą (dugną ištiesti kepimo popieriumi), gerai prispaudžiant, kad neliktų tarpelių.

  2. Kreminę varškę išmaišyti su cukrumi (Galima ir paprastą varškę naudoti, ją sutrynus blenderiu).

  3. Želatiną išbrinkinti, ištirpinti karšto vandens vonelėje ir palaipsniui maišant supilti į varškės masę.

  4. Paruoštą masę supilti ant sausainių ir formą padėti į šaldytuvą 3-4 val. kad sustingtų varškės masė. Kai masė sustingus galime pasiruošti želė (taip, kaip ant pakelio parašyta), ant viršaus pabarstyti uogų ir kai želė šiek tiek pravės užpilti ant torto. Dėti į šaldytuvą ir palaukti kol sustings. Skanaus!

   

Facebook komentarai