Pavojingiausias paukštis pasaulyje

Nebandykite susidraugauti su kazuaru! Gineso Rekordų knygoje jis įrašytas kaip pavojingiausias pasaulio paukštis. Kazuarai gyvena drėgnuose Australijos ir Naujosios Gvinėjos atogrąžų miškuose. Jei jų nesuerzini, tai yra gan kuklūs paukščiai. Tačiau jei per daug priartėsite, rizikuojate būti palaikyti grėsme. O kas būna tada?

Paukščio spyrio jėgos užtenka kaulams sulaužyti, o nagai aštrumu nenusileidžia peiliams. Antrojo Pasaulinio karo metu Naujojoje Gvinėjoje dislokuotiems kariams būdavo nurodoma laikytis kuo toliau nuo šių paukščių, tačiau nepaisant to jų tarpe buvo aukų.

Kazuarai yra nykstanti gyvūnų rūšis, tačiau kaip bebūtų keista, zoologijos soduose juos prižiūrintiems žmonėms patiems kyla nemažas pavojus. Pagal žmonių sužeidimo dažnumą jie yra laikomi didžiausią pavojų keliančiais zoologijos sodų gyvūnais.

Ši rūšis nyksta dėl įvairių priežasčių. Pagrindinės - atogrąžų miškų naikinimas, automagistralių tiesimas, per pastarąjį šimtmetį pakitęs maisto racionas.

   

Facebook komentarai