Pieniška sriuba su aguonomis receptas

  • Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

Ingredientai:

  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Lazdyno riešutai, 2 valgomieji šaukštai
  • Varškė, 3 valgomieji šaukštai
  • Aguonos, 0,5 stiklinės
  • Pienas, 6 stiklinės
  • Druska
  • Cukrus
  • Gvazdikėliai
  • Cinamonas

Gaminimo eiga:

Aguonos, nuplikytos verdančiu vandeniu, 24 val. mirkomos. Nusunktos sumalamos. Pienas užvirinamas su prieskoniais ir sumaltomis aguonomis. Į karštą sriubą pamažu pilami kiaušinio tryniai, išsukti su cukrumi, beriami susmulkinti riešutai. Į sriubą prieš tiekiant įberiama pro sietelį ištrintos varškės. Sriuba valgoma šalta.

   

Facebook komentarai