Purūs blynai receptas

  • Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Ingredientai:

  • Sviestas, 100 gramų
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Cukrus, 0,5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Pienas, 2,5 stiklinės
  • Mielės, 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Aliejus, kepimui

Gaminimo eiga:

1 stiklinė 250 ml talpos.

Į dubenį supilkite pieną, cukrų, mieles, ištirpintą sviestą ir išplakite, kad neliktų cukraus granulių.
Įmaišykite vanilinį cukrų.
Berkite miltus ir maišykite tešlą.

Įkaitintame aliejuje kepkite blynus. 1-2 šaukštai tešlos bus 1 blynas. Kepkite ant nedidelio kaitrumo ugnies. Kiekvieną blyno pusę kepkite apie 2 minutes. Blynų daug kartų nevartykite, užtenka apversti po vieną kartą, kad gražiai apkeptų. Jei dažnai vartysite, blynai subliukš ir nebus purūs.

   

Facebook komentarai